• Το Αγκίστρι είναι το μικρότερο νησί του Σαρωνικού. Απέχει μια ώρα από τον Πειραιά και μόνο δέκα λεπτά από την γειτονική του Αίγινα. Τα δρομολόγια των πλοίων είναι καθημερινά και συχνά, σχεδόν κάθε μία ωρα κατα τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

  Ο συνδυασμός του σκούρου πράσινου πευκοδάσους με τις απίθανες αποχρώσεις του τυρκουάζ της καθαρής θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού, είναι πραγματικά μαγευτικός. Είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές για όποιον αναζητά ξεκούραση και γαλήνη σε ένα ελληνικό νησί. Βεβαίως, υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μαγαζιά, ενώ η νυχτερινή ζωή είναι έντονη το καλοκαίρι. Παρόλα’ αυτά, το Αγκίστρι είναι ένα απο τα λίγα ελληνικά νησιά που κρατούν ακόμα την ιδιαίτερή τους ταυτότητα!

 • aponisos-agistri-island-greece

Πώς να φτάσετε στο νησί

 • Από το λιμάνι του Πειραιά στο Αγκίστρι
  Στο λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία και τα Ιπτάμενα Δελφίνια προς το Αγκίστρι αναχωρούν από την Πύλη 8, η οποία βρίσκεται κοντά στη στάση του λεωφορείου Χ96. Σχεδόν όλα τα Ιπτάμενα Δελφίνια και τα πλοία πηγαίνουν στο Αγκίστρι μέσω της Αίγινας. Εισιτήρια για τα καράβια μπορούν να αγοραστούν στα εκδοτήρια εισιτηρίων στην αποβάθρα. Τα Ιπτάμενα Δελφίνια δένουν στο Αγκίστρι στο λιμάνι Μύλος ενώ τα πλοία στη Σκάλα. Τα ξενοδοχεία «Ακταίον», «Διόνυσος» και «Ακταίων ΙΙ» βρίσκονται όλα σε κοντινή απόσταση απ’ το λιμάνι της Σκάλας. Εάν έρθετε από το λιμάνι του Μύλου, μπορείτε να πάρετε το τοπικό λεωφορείο για την Σκάλα ή, αν μας ενημερώσετε νωρίτερα, να σας παραλάβουμε εμείς.


Το ‘Agistri Express’ συνδέει την Αίγινα με το Αγκίστρι και αποτελεί ένα εύκολο μέσο μετακίνησης αν θέλετε να επισκεφτείτε την Αίγινα.

Σε περίπτωση απεργίας ή έκτακτης ανάγκης υπάρχουν πάντα διαθέσιμα θαλάσσια ταξί.

Δραστηριότητες

 • Μία ματιά στο παρελθόν

  Ανασκαφές έχουν δείξει πως το Αγκίστρι ήταν κατοικημένο πριν από 2500 χρόνια. Μαζί με τα τριγύρω νησιά του Σαρωνικού Κόλπου, αποτελούσαν το βασίλειο της Αίγινας με βασιλιά τον μυθικό Αιακό. Διάφορες περιοχές του Αγκιστρίου είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως η Μεγαρίτισσα, ο Απόνησος και το Κοντάρι. Ερείπια απο την προ-Χριστιανική περίοδο μπορούν να βρεθούν στη Δυτική ακτή κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας. Μερικά αρχαιολογικά ευρήματα από το νησί εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο στον Μύλο. Το Αγκίστρι δεν κατοικούνταν συνεχώς ανά τους αιώνες αφού ήταν πολύ μικρό και ευάλωτο στις πειρατικές επιθέσεις. Ο πληθυσμός άρχισε να αυξάνεται κατά τον τελευταίο αιώνα και σήμερα ξεπερνά τους 1000 ανθρώπους. Το καλοκαίρι ο αριθμός αυξάνεται στους 4500.

 • Ανακαλύψτε το Αγκίστρι

  Είναι εύκολο να εξερευνήσετε το νησί με ποδήλατο, με μηχανάκι ή με τα πόδια. Το νησί έχει 4 χωριά – το Μεγαλοχώρι (Μύλος), τη Σκάλα, τη Λιμεναριά και τον μικρό συνοικισμό Μετόχι. Ο Μύλος είναι το κυριότερο χωριό. Η Σκάλα είναι περισσότερο τουριστικό μέρος έχοντας και την μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Η Λιμεναριά είναι ένα ακόμα μικρό παραδοσιακό χωριό. Τα κύρια προϊόντα του νησιού είναι το ρετσίνι του πεύκου (που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της ρετσίνας), το ελαιόλαδο, τα σύκα, η ρίγανη και τα φρούτα. Επίσης υπάρχουν και μερικοί αμπελώνες και φυσικά, όπως σε όλα τα νησιά, η παραδοσιακή αλιεία.

Ημερήσιες εκδρομές

Είναι εύκολο να πεταχτείτε στην Αίγινα για να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας ή να επισκεφθείτε το φημισμένο ναό της Αφαίας, το Βυζαντινό λόφο της Παλιαχώρας και το αρχαιολογικό μουσείο και τον χώρο της Κολώνας. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να επισκεφθείτε και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στην Πελοπόννησο, με το καράβι που φεύγει από την Αίγινα.

Εκδρομές με σκάφος

Συμμετέχετε σε μία από τις εκδρομές με σκάφος του ξενοδοχείου γύρω από το νησί. Μία εκδρομή 1.5 ώρας με μία στάση για κολύμπι, για 4 άτομα, κοστίζει 60 ευρω. Αξίζει να επισκεφτείτε το κοντινό ακατοίκητο νησί της Μονής και να κολυμπήσετε δίπλα σε ελάφια και παγώνια που κατεβαίνουν άφοβα μέχρι την παραλία! Εκδρομές στον Πόρο και την Ύδρα μπορούν επίσης να κανονιστούν. Ρωτήστε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου «Ακταίον» για τις δυνατότητες και τις τιμές.